Курабийки и бонбони с канабис задържаха Аерогара София

13.02.2011 | 10:35
по статията работи:
Митничарите задържаха и памет устройство с данни за банкови карти
Курабийки и бонбони с канабис задържаха Аерогара София

Дизайнерски дроги в пет различни пратки само през последните няколко дни засякоха митническите служители от отдела за борба с наркотрафика към Митница Аерогара София. Общото количество на задържаните наркотични вещества е 5,2 кг.

В пратка от Китай, съдържаща по документи близо килограм антикорозионен препарат митничарите откриват веществото 4-methyl ethcatynone.

В друга пратка, идваща от Белгия, вместо комплект за аромо терапия се съдържа 1,5 кг. синтетичен канабис.

Задържани са и две пратки от Холандия. С едната вместо обявения течен сапун се пренасяли 2 литра GBL. А с втората - „стимулиращи" бонбони и курабийки с канабис.
Половин килограм Mephedrone митничарите откриват в куриерска пратка, пътуваща от Испания за България. Според описанието към пакета той трябвало да съдържа „соли за баня", съобщиха от Агенция "Митници".

Доскоро аромотерапевтичните комплекти, солите за баня и течният сапун бяха класическо прикритие за дизайнерските дроги, които не попадаха в обхвата на специализирания закон. След промените в законодателството днес пратките с дизайнерски дроги не само се конфискуват от митничарите, но и от разпространителите им може да бъде търсена наказателна отговорност.

Междувременно митническите служители от Митница Аерогара София задържаха памет устройство, съдържащо данни за банкови карти. Митническите служители откриват устройството в куриерска пратка, пристигаща от САЩ. Флаш паметта била укрита в музикален плейър. След съвместни действия със служители на МВР получателят на пратката е задържан. Тепърва ще се установява колко банкови карти са били застрашени от източване и каква е стойността на предотвратените щети.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...