Латвия подкрепи Исландия за решението за референдум по казуса Icesave

08.01.2010 | 14:36
по статията работи: econ.bg
Според Рига заплахите от страна на Великобритания и Холандия никога нямаше да са факт, ако длъжник беше например Франция
Латвия подкрепи Исландия за решението за референдум по казуса Icesave

 

Латвия подкрепи неочаквано твърдо решението на исландския президент Олафур Рагнар Гримсон да наложи вето върху връщането на пари на Великобритания и Холандия заради фалита на Icesave, предаде EUobserver.

Според Рига заплахите от страна на Великобритания и Холандия никога нямаше да са факт, ако длъжник беше например Франция. „Дали щеше реакцията е такава, защото Исландия е малка държава? Не мога да си представя подобни коментари, ако подобно действие беше предприето от Никола Саркози, а не от исландския президент”, заяви латвийският външен министър Марис Риекстинс.

След като в понеделник (04.01.10) исландският президент блокира прието от парламента споразумение за разплащане и по този начин постави въпроса на референдум, Великобритания и Холандия заплашиха да блокират молбата за членство на Исландия в ЕС и да я изолират от международната финансова система.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...