Лекият суров петрол поевтиня за втори ден

21.11.2013 | 09:10
по статията работи: Петя Бързилска
Цената на сорта Brent също върви надолу
Лекият суров петрол поевтиня за втори ден

Лекият суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиня за втори пореден ден. В момента инвеститорите преценяват възможността за спиране на икономическите стимули от страна на Федералния резерв на САЩ. Щатите са най-големият потребител на „черно злато“ в света.

Същевременно запасите от суров петрол в страната се покачиха за девета седмица и стигнаха най-високото си ниво от юни тази година, информира агенция „Блумбърг“.

Суровият петрол WTI с доставка за януари поевтиня с 45 цента до 93,40 долара за барел на електронната неприсъствена сесия на борсата в Ню Йорк. Във вчерашната търговия (20 ноември) суровината отчете спад в цената от 4 цента до 93,85 долара за барел. През тази година цената на петрола се е вдигнала с 1,9 процента.

В Лондон цената на сорта Brent за януари се понижи с 44 цента (0,4%) до 107,62 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол беше 14,14 долара, като вчера тя беше 14,21 долара.

Пазарът винаги иска да интерпретира, че ограничаването (на икономическите стимули) ще се случи в рамките на един или два месеца“, заяви Джонатан Барат, главен изпълнителен директор на базираната в Сидни анализаторска компания Barratt’s Bulletin.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...