Ливанец строи ваканционно селище в Еленския балкан

14.10.2010 | 15:27
по статията работи:
Ваканционното селище вече има строително разрешение и амбициите са да бъде готово за експлоатация следващата година
Ливанец строи ваканционно селище в Еленския балкан

"Монте Паоло" ще се казва най-новото ваканционно селище в Еленския балкан, чието строителство предстои да започне в близките дни. Автор на проекта е ливанецът Жозеф Хаббаз, който има намерение да вложи сериозни инвестиции за развитие в района на една нова тенденция, комбинираща лукс и ценности - луксозен екотуризъм. Хаббаз е от 20 години в България и основният му бизнес е туризмът. Има туроператорски офис в ливанската столица Бейрут. У нас се установява най-напред в София, а в Берковица открива ферма за фазани и развива ловен туризъм. Във Варна има туристическа агенция, а на "Златни пясъци" - хотел и апартаменти, които дава под наем. Не се оплаква от липса на туристи. Те са най-вече от Ливан и Армения и пристигат с чартърни полети през летния сезон. За успешния си бизнес разчита и на добрите връзки с туроператори от цял свят, пише в. "Борба".

Интересът на Жозеф Хаббаз към Еленския балкан е отскоро, а намеренията му са да привлече и други инвеститори в този край за луксозен екотуризъм. След две години проучвания на масовия туризъм у нас попада на най-доброто място за своя проект поради характеристиките на района, които съвпадат с тези на най-добрите международни курорти.

Ваканционното селище вече има строително разрешение и амбициите са да бъде готово за експлоатация следващата година. То включва 4 вили, разположени в красива градина с дървета, храсти, сезонни цветя, потоци и езера. Зелени места, пътеки, водопади, перголи, беседки, места за барбекюта, открити камини и огнени ями са част от разнообразието за посетителите.

Проектът включва дори коледно дърво на открито пред всяка вила. Архитектурата на къщите е съобразена с типичния еленски стил. Към тях има ресторант, СПА център. За най-малките посетители на ваканционното селище ще бъдат изградени модерни детски площадки, избрано е и място за кацане на хеликоптер. Туристите ще могат да видят откъде идва храната в менюто им. Затова ще се направи зеленчукова градина и ферма, а ландшафтът предлага ароматни билки, които могат сами да си наберат.

„Чуждите туристи не идват само за ядене, пиене и спане. Не търсят най-добрата цена, а най-добрия продукт. Луксозните туристи могат да си позволят да платят скъпо за своите ваканции, но затова те искат удовлетворение, високо качество и безпогрешно обслужване", споделя „златни" правила от дългогодишния си опит в бранша ливанецът. Затова персоналът, който ще бъде ангажиран с обслужването, ще бъде обучен в специални курсове.

За строителството на ваканционното селище ще се ангажират местни фирми. За да не се разбие съществуващият път от тежките машини, ще направят обходен маршрут до обекта.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...