МВР е приело 150 сигнала след градушката

08.07.2014 | 20:52
по статията работи: Христомира Бочкова
Над 20 екипа пожарникари участват във възстановяването на обстановката в столицата
МВР е приело 150 сигнала след градушката

Над 150 сигнала са получени до 20:00 часа в МВР в София след падналата градушка, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Екипи на столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават работата на засегнатите места, посочиха от МВР. Над 20 екипа и повече от 80 пожарникари участват във възстановяването на обстановката в столицата, предаде БТА.

Подадените над 150 сигнала са за произшествия, свързани с граждани, нуждаещи се от евакуация, затиснати от паднали дървета автомобили, наводнени участъци от уличните платна, отстраняване на паднали дървета и опасни предмети от електро-преносната мрежа и от пътните платна, както и отводняване на частни домове. На всички сигнали, свързани с евакуация на хора, е реагирано, отбелязаха от МВР.

Продължава работата на спасителите за отстраняване на паднали дървета. Припомняме, че мъж на 70 години почина, след като бе затиснат от паднало върху него дърво в Борисовата градина, а други четирима бяха извадени невредими от автомобилите си, където бяха затиснати от паднали дървета.

Сред най-силно засегнатите от градушката са кварталите "Филиповци", "Люлин", община "Триадица", "Дървеница", участъци от Цариградско шосе, районът около Руски паметник, посочиха от МВР.

В столицата до момента са станали 155 леки пътни - произшествия и три тежки катастрофи, информират от КАТ-Пътна 
полиция при СДВР. Няма загинали, по първоначални данни трима са пострадали.

Над 20 сигнала са били получени и в Монтана. Те са предимно за наводнени участъци от уличните платна, за необходимост от отстраняване на паднали дървета и опасни предмети, както и за отводняване на частни домове. Седем екипа с 25 служители са се включили по въстановителните дейности. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...