МВР пусна снимката на атентатора от бургаското летище

19.07.2012 | 13:03
по статията работи: Александър Димитров
Не се знае дали е имал български сътрудници
МВР пусна снимката на атентатора от бургаското летище

На интернет страницата на МВР вече е изнесена снимката на атентатора, който е взривил туристическия автобус , пълен с израелски туристи на летището в Бургас вчера. Наличен е и 14-секунден клип, в който се вижда как той влиза в помещението на летището, след което излиза.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов призова всички, които са го виждали, да помогнат на разследващите органи и да дадат информация. По думите му ДНК-то показва, че именно този човек е извършил атентата, като в момента се назначават ДНК експертизи за всички загинали.

Мъжът е бил с фалшива шофьорска книжка от Мичиган. Все още няма информация дали той е имал български сътрудници.

Цветанов отсече, че не е възможно да се сподели всичко, което е свързано с разследването и че информацията, която постъпва в МВР, се проверява. В момента, в който властите разполагат с достатъчно информация, която да може да бъде споделена, те ще я огласят.

Към момента никой не е поел официална отговорност за атентата.

Вътрешният министър поясни, че жертвите всъщност са 7, а не както бе разпространено до момента – 8. Един от пострадалите е бил в изключително тежко състояние и невярно е било съобщено, че е починал.

„Сигурността е осигурена и това, което мога да ви кажа, е, че камикадзето е едно лице, което по никакъв начин не би могло да предизвика някакво по-странно поведение, различно от останалите туристи на летищния комплекс“, изтъкна той.

Премиерът Бойко Борисов определи атентата като „тежък“ и призна, че досега са получавани „поне 15 сигнали, различни през годините, които сме предотвратявали, проверявали и задържали“.

„Имаше такава информация за зимните курорти през декември-януари, тогава за радост не се случи. За този атентат имаше съмнения за други държави, но се случи тук“, заключи той.

Впоследствие стана ясно, че е готов ДНК профилът на предполагаемия атентантор. Възможно е името му да е Мехди Мухамед Гезали.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...