МИЕТ награди фирма "Капрони" за износител на 2011 г.

29.02.2012 | 09:19
по статията работи: Елица Елефтерова
През миналата година експортът от сектор машиностроене е 7.3% от БВП на страната
МИЕТ награди фирма "Капрони" за износител на 2011 г.
Снимка: Sxc.hu

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков връчи специалната награда на МИЕТ за износител на 2011 г. на фирма „Капрони“ АД, която е водеща машиностроителна компания в хидравликата и електромобилността и над 90% от продукцията й е предназначена за износ.

Церемонията по награждаването се състоя в рамките на форума „Дни на българската индустрия“. “Износът на българската машиностроителна продукция надхвърли предкризисното ниво от 2008 г.”, посочи министър Трайков. През миналата година експортът от този сектор е 1.349 млрд.евро – с 299 млн. евро повече от 2008 г. Това е 7.3% от БВП на страната.

Министър Трайков връчи и отличията на Българската стопанска камара ИН-5, с които се награждават компании с иновативни решения в своя бизнес. Носители на отличието през тази година станаха фирмите „Ди Вен“ ООД, Лом и „Капрони“ АД Казанлък.

„Ди Вен“ получи отличието за високи постижения в производството на български електротоварен автомобил, пригоден за работа в обособени пространства. „Капрони“ бе отличена за разработката на електроефективен електрокар с променливи и постояннотокови регулируеми електрозадвижвания.

Специалната награда „Кубратов меч“ на индустриален клъстер „Електромобили“ бе получена също от фирма „Ди Вен“ ООД. Призът е признание на бранша за добре свършена работа и конкурентно присъствие, които генерират растеж и добавена стойност.

“Трябва да продаваме и да произвеждаме стоки и услуги, в които има вложен повече ум, повече иновации и интензивност. Това е същността на всичките ми усилия”, обобщи министър Трайков.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 29.09   480 пр.н.е. – Гръко-персийски войни: Състои се Битката при Саламин, в която гръцката флота под ръководството на Темистокъл побеждава персийската флота, командвана от...