МС прие допълнителни разходи в бюджета за 2010 година

27.07.2010 | 15:09
по статията работи:
С парите ще бъдат разплатени премиите на тютюнопроизводителите
МС прие допълнителни разходи в бюджета за 2010 година

Правителството измени и допълни ПМС 324/2009 за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2010 г. Промените са продиктувани от измененията в Закона за държавния бюджет (ЗДБРБ) за тази година.

С постановлението се предвижда разпределение на част от разходите в резерва за структурни реформи и допълнителни фискални мерки. Те са предвидени за премиране на тютюнопроизводителите - до 116 000 хил. лв.; допълнителни средства за текущи трансфери, обезщетения и помощи за домакинствата, изплащани от МТСП - до 142 000 хил. лв.; допълнителна субсидия за НК "Железопътна инфраструктура" в размер до 45 000 хил. лв.; и съфинансиране по програмите за трансгранично сътрудничество, за реализирането на които МРРБ е национален партниращ орган/Национално звено за контакт - до 18 300 хил. лева.

С постановлението се предвижда в срок 10 дни от обнародването му в "Държавен вестник" държавните органи, министерствата и ведомствата да представят в Министерството на финансите разпределение на утвърдените им годишни размери на приходите, разходите, трансферите, субсидиите/вноските, бюджетното салдо и финансирането съгласно Единната бюджетна класификация, става ясно от информацията на МС.

За осигуряване на прозрачност на процеса на бюджетиране, ориентирано към резултатите, в постановлението се предвиждат и разпоредби за публикуването на интернет страниците на съответните първостепенни разпоредители с бюджетни кредити на утвърдените им с произтичащите от това постановление промени в бюджетите им.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.01   41 г. – Сенатът избира Клавдий за римски император. 1327 г. – 14-годишният Едуард III става крал на Англия, но страната се управлява от неговата майка кралица...