МФ: Руска банка има интерес да закупи ТБ „Виктория“

20.10.2014 | 12:56
по статията работи: econ.bg
Сделка с „Банк Российский кредит“ може да има само след разрешение на БНБ
МФ: Руска банка има интерес да закупи ТБ „Виктория“

Руска банка е предявила интерес към купуване на Търговска банка „Виктория", потвърдиха финансовото министерство. Във ведомството на е получено писмо от „Банк Российский кредит“, в което се заявява интерес към инвестиции в българската банкова система. В него е посочена специално банка „Виктория", която е дъщерна на КТБ АД и също е поставена под специален надзор.

При първоначалните оценки, представени от квесторите, банка „Виктория" бе определена като „здрава" и „добре управлявана". Различните сценарии за решаване на казуса включваха и продажбата на кредитния портфейл на „Виктория". От БНБ нито потвърждават, нито отричат информацията за заявения интерес от руската банка, припомня БНР.

Решенията за бъдещето на КТБ и банка "Виктория" не могат да се вземат преди ясната оценка за състоянието на групата. Пълната оценка на активите трябва да е готова най-рано днес. За да бъде продадена ТБ „Виктория“ на руската банка обаче трябва да има разрешение за сделката от БНБ.

Преди около месец БНБ и квесторите на банка "Виктория" разпоредиха да започне разпродажба на активите на дружеството. Бизнесът и синдикатите обаче остро възразиха срещу това действие на централната банка.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...