Максим Стависки няма да съди България

30.06.2010 | 15:47
по статията работи:
Според "жълтата преса" световният шампион е заявил, че страната ни му нанесла сериозни удари върху човешките му права
Максим Стависки няма да съди България

Единият от адвокатите на световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки - Росен Кожухаров, отрече клиентът му да съди държавата ни в Страсбург. Според някои жълти медии Стависки направил изявление, че страната ни му нанесла сериозни удари върху човешките му права. Кожухаров каза още ,че информацията му се струва доста недостоверна и че не може да коментира нищо по случая.

Световният шампион Максим Стависки с решение от 12 май миналата година на Върховния касационон съд е осъден условно. Отменено е ефективното изтърпяване на наказанието, постановено от Бургаския апелативен съд.

"Защитата в мое лице и в това на адвокат Явор Нотев сме дълбоко удовлетворени от решението на върховните магистрати. Намираме, че същото е справедливо и е в пълно съответствие с всички събрани по делото доказателства", каза адвокат Росен Кожухаров, цитиран от BurgasInfo.com.

Припомняме ви, че в началото на август 2007 година Максим Стависки причини жестока катастрофа в пияно състояние, при която загина едно момче, а 19-годишната Мануела Горсова продължава да се лекува. В края на миналата година израелските лекари съобщиха, че гръбначният й стълб не е засегнат и те се надяват здравите мозъчни клетки да започнат за изпълняват функциите на засегнатите. Най-трудното, което й предстои е да се върне отново към действителността и нормалния живот, защото съществена част от паметта й ще бъде изтрита, смятат лекарите.

Мануела няма да си спомня от една до три години преди катастрофата, която стана на 5 август 2007 г., казаха още тогава израелските медици, където тя бе на лечение в продължение на няколко месеца.

Бургаският съд реши на 5 януари т.г. условната присъда на Максим Стависки да се промени на ефективна за 2,5 г. затвор при лек режим. Изменят се уважените граждански искове на семейството на Петър Петров, като от 90 хил. се увеличава на 120 хил.лв. Изменя се гражданският иск и на семейството на Мануела Горсова, като искът от 80 хил.лв. става на 150 хил.лв.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...