Медведев: Мерките срещу Москва са в нарушение на международното право

09.09.2014 | 15:40
по статията работи: Мина Стойчева
Държавата ще защити интереса на руските компании, обяви премиерът на страната
Медведев: Мерките срещу Москва са в нарушение на международното право

Държавата ще защити руския бизнес, който е изправен пред несправедливите действия от страна на някои западни страни, включително в контекста на съществуващите санкции. Това каза министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Това е просто наше задължение – да окажем помощ на руския бизнес, ако той се сблъска с нелоялни и незаконни действия от страна на някои държави и на чуждестранни компании“, допълни той.

По думите на Медведев санкциите срещу Москва и срещу конкретните фирми са в нарушение на международното право.

Руският премиер коментира, че вътре в страната приоритетите й са разпределени по различен начин спрямо публичните и частните компании. Той обаче допълни, че при „подобни нелоялни практики“ без никакво съмнение всички руски компании са имали и ще имат подкрепата на държавата.

Дмитрий Медведев подчертва още, че „въпросните фирми са попаднали в списъка със санкции не заради определена причина, а само заради своето име“.

Към новите ограничения, наложени от Европейския съюз срещу Русия, се включва ограничението  до европейските финансови пазари за  големите петролни компании "Роснефт" и "Транснетф", както и част от "Газпром". Очаква се новите санкции да влязат в сила през следващите дни. Преди ден Москва предупреди, че ако й бъдат наложени нови рестрикции, ще затвори въздушното си пространство за западни компании. 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...