Меркел: Европа да координира политиката си, за да помогне на еврото

12.01.2011 | 14:53
по статията работи:
Междувременно, стана ясно, че подкрепата за германския канцлер и нейната Християн-демократическа партия се възстановява
Меркел: Европа да координира политиката си, за да помогне на еврото

Европа трябва да подобри политическата си координация, за да предостави по-голяма стабилност на единната европейска валута, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

"Политическата координация трябва да бъде продължена по-добър начин и по-координирана", заяви Меркел на пресконференция с италианския премиер Силвио Берлускони. Меркел заяви, че стабилният растеж и конкурентоспособността са най-добрият начин за запазването на стабилността на еврото, съобщават АФП и Ройтер, цитирани от БГНЕС.

Междувременно, стана ясно, че подкрепата за германския канцлер и нейната Християн-демократическа партия се възстановява. Това сочат данните от ново проучване на общественото мнение преди местните избори през 2011 г., които може да определят бъдещето на крехката управляваща коалиция в страната.

Анкетата на Forsa показа подкрепа за консерваторите на Меркел от 35%, 25% подкрепа за опозиционните социалдемократи и 21% - за зелените. Други проучвания на общественото мнение в Германия дадоха сходни резултати относно подкрепата за партията на германския канцлер.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 21.06   1913 г. – По време на Междусъюзническата война българската 2-ра армия губи боевете при Кукуш и Лахна. Кукуш е превзет и изгорен от гръцката армия. 1918 г. –...