Наближава крайният срок за плащане на корпоративни данъци

21.03.2012 | 13:23
по статията работи: Теодора Пенева
От началото на годината пловдивските фирми са внесли над 7,155 млн. лв. данък
Наближава крайният срок за плащане на корпоративни данъци
Снимка: Econ.bg

И Нациоиналната агенция по приходите (НАП) в Пловдив напомня на данъкоплатците за сроковете, в които трябва да внесат съответните данъчни декларации.

Крайната дата за фирмите, които обявяват корпоративни данъци, е 2 април 2012 г., тъй като 31 март е неприсъствен ден (събота). Заедно с декларацията, в същия срок дружествата подават и годишен отчет за дейността си.

Компаниите, които не са осъществили дейност в рамките на предходната календарна година, следва да попълнят специален образец на т. нар. "нулева" декларация.

От началото на 2012 г. досега са внесени над 7,155 милиона лева корпоративни данъци от компании, функциониращи в област Пловдив. Сумата е с близо 478 хиляди лева повече в сравнение със същия период на 2011 г.

Срокът за физически лица, получили доходи през изминалия календарен период, трябва да ги обявят пред НАП до 2 май 2012 г. До тази дата трябва да бъде внесен и дължимия данък. Платеният такъв до момента е в размер на 18 365 500 лева - близо 170 хил. лева над сумата през предходната година.

Подаването на годишната декларация по електронен път спестява на фирмите 1% от данъка, но не повече от 1 000 лева. С този метод физическите лица ще платят с 5% по-малко.

Общо 105, 278 милиона лева данъци и осигуровки са внесени от началото на годината до средата на месец март в дирекцията на НАП Пловдив. Отделно, 69 859 770 лева данъчни и осигурителни приходи са събрани от дирекция "Средни данъкоплатци и осигурители".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.10   1555 г. – По заповед на Мария I Тюдор са изгорени като еретици двама протестантски епископи. 1793 г. – В Париж е гилотинирана Мария-Антоанета, кралица на...