Най-богатият варненец е спечелил 3 млн. лв. през 2011 г.

21.03.2012 | 10:29
по статията работи: Теодора Пенева
Той е внесъл 320 хил. лв. годишен данък за доходите си. Над 6200 варненци са декларирали доходите си до момента
Най-богатият варненец е спечелил 3 млн. лв. през 2011 г.
Снимка: Econ.bg

Милионерите в община Варна декларират доходите си пред местния орган на Националната агенция по приходите (НАП), отчитат от местния клон на приходната агенция.

Варненец с годишен доход 1,4 милиона лева е подал годишната си данъчна декларация по електронен път. През 2011 г. същото са направили общо седем милионери от общината. Най-богатия варненец е получил над три милиона лева и е внесъл дължим данък в размера на 320 хиляди лева.

Общо 6 232 души са декларирали доходите си за изминалата година пред НАП Варна до момента. От тях 785 са подали декларациите си по електронен път - близо три пъти повече, отколкото през 2011 г.

До 2 май годишна данъчна декларация трябва да подаде всеки, който в рамките на предходната година е получил доходи по извънтрудови правоотношения. В това число влизат работилите по граждански договор, както и лицата, упражнявали дейност, облагана с патентен данък. Освен това земеделските производители и получилите доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получават онези физически лица, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис, и са внесли дължимия данък навреме.

От приходната агенция съветват задължените да подадат годишна данъчна декларация да не чакат крайния срок, за да го направят. Това може да стане по електронен път или лично в офиса на НАП Варна по постоянен адрес. Формулярът може да се изпрати и по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка или да се подаде в някоя от пощенските станции, предлагащи тази услуга. Такива са общо девет клона на "Български пощи" на територията на общината - седем в град Варна и по един в Дългопол и в Провадия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 17.01   49 г. пр.н.е. – Рим е бил опразнен заради настъпващите от север легиони на Юлий Цезар. 395 г. – Римската империя е поделена между синовете на император...