Най-добрите опции за инвестиране за начинаещи

21.02.2019 | 15:30
по статията работи: Econ.bg
Най-добрите опции за инвестиране за начинаещи

Известен факт: когато парите ви не работят, инфлацията ги изяжда. Повечето успешни финансисти и предприемачи постоянно инвестират парите си, благодарение на което не само запазват, но и увеличават капитала си.

Има няколко основни насоки в инвестирането, но не всички от тях са подходящи за начинаещи инвеститори. Нека разгледаме някои от тях.

 • Банков депозит. Малки лихви, които често не могат да покрият инфлацията.
 • Цветни метали. Това е доста добър вариант, но в много държави има специални акцизи за цветни метали и вътрешни цени, напълно „изяждащи“ печалбата.
 • Ценни книжа. За минимална печалба са необходими специализирани знания и големи средства. Освен това, има риск стойността на ценните книжа да падне неочаквано.
 • Бизнес. Откриването на собствен бизнес е високорисков процес, изискващ сериозни инвестиции и добри познания в сферата.
 • Недвижими имоти. Изисква големи инвестиции за дълги периоди от време.
 • Валутният пазар Форекс. Най-изгодния вариант за начинаещи поради възможността за бързо изтегляне на печалбите и лесните за разбирани принципи на инвестиране. Важно е правилно да се избере брокерът.

Нека по-подробно разгледаме инвестирането в Форекс

Много е важно да се избере добър брокер. Нечестните брокери могат да бъдат разпознати по следните признаци:

1. Изтегляне на средства. Изучете отзивите за брокера и репутацията му, преди да му доверите да работи с парите ви. Добросъвестните брокери ви позволяват свободно да управлявате инвестициите си и са готови по всяко време да ви позволят да изтеглите парите.

2. Наличие на валидна лицензия за брокерска дейност.

3. Обърнете внимание на софтуера, използван от брокера. Съвременните програми позволяват бързо да се провеждат търговски операции и анализ на пазара, което спомага за увеличаването на печалбата на клиента. Остарелият софтуер, обаче, не е толкова ефективен.

4. Проучете позицията на брокера в независими класации и икономическите му показатели. Не се препоръчва работата с нови компании, за които почти не може да се намери информация.

Ако спазвате тези правила, ще осигурите максималната безопасност на средствата си на борсата.

Печалба

Няма определени показатели за печалба. Тя зависи най-вече от стратегията ви и умението да реагирате бързо на промените в курсовете на валутите.

Можете както да търгувате самостоятелно, така и да позволите на квалифицирани специалисти да управляват инвестициите ви. Това се нарича доверително управление. Специалистите притежават нужните умения и могат да играят на борсата денонощно. За самостоятелна работа ще са ви необходими бърз интернет и компютър.

Обучение, партньорска програма и доверително управление.

Тези услуги се предлагат от всички професионални брокерски фирми, притежаващи всички необходими лицензии и работещи в границите на европейските закони.

Препоръчително е първо да откриете демо-сметка и да минете обучението, като използвате подсказки, преди да започнете да търгувате с реални пари. Няма да е излишно да изучите всички учебни материали, предлагани от брокера, а също така информация от други източници.

Партньорската програма дава възможност за печалба не само от собствени инвестиции, но и от паричните средства на други лица. Клиентът получава допълнителни пари от печалбата на всеки доведен инвеститор. По този начин, партньорската програма брокера дава допълнителни предимства в инвестирането.

Опцията за доверително управление ви позволява изцяло да предадете средствата си за управление на опитни брокери, работещи по съгласуван с вас алгоритъм. Тази стратегия улеснява работата с борсата и ви дава стабилен доход. Размера на дохода зависи от нивото на риска, избрано при избора на алгоритъма за инвестиране.

Колко сигурни са тези инвестиции?

Пазарът Форекс е световна междубанкова валутна борса, която съществува вече 50 години и има клонове във всички държави по света. Водещи брокери от цял свят и централни банки инвестират в валутния пазар. Без всякакво съмнение, това е един от най-безопасните и стабилни начини на инвестиране.

 

* Тази информация не представлявапрепоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
 • Най-старата коневъдна ферма в света
 • Зимна приказка
 • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
 • Зимна приказка
 • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 05.08   1100 г. – Хенри I е коронован за крал на Англия в Уестминстърското абатство. 1716 г. – 40-хилядна австрийска армия начело с принц Йожен Савойски разгромява...