Ниските цени и търсенето съживяват строителството

29.05.2014 | 09:40
по статията работи: Мина Стойчева
Сделките в големите градове се увеличават за разлика от тези в малките населени места
Ниските цени и търсенето съживяват строителството

Брокери вещаят съживяване на строителния сектор и повишаване на продажбите на апартаменти. Според тях комбинацията от занижените цени на жилищата в момента и увеличаването на търсенето ще вдъхнат глътка въздух в строителството и ще раздвижат пазара на имоти. По думите на хората от бранша, купувачите все още са доста предпазливи и имат интерес предимно към малки апартаменти, които да им излязат възможно най-евтино, съобщава в-к „Монитор“.

Тенденцията е към нарастване на продажбите на имоти в големите градове и свиване в малките такива. Най-много имотни сделки се извършват в столицата и се очаква техният брой да нарасне. Заедно с това, апартаментите по морето също се оказват апетитна хапка за купувачите. Все повече чужденци проявяват интерес към имоти там, като най-много от тях са руснаци.

Брокерите прогнозират леко повишаване на цените, защото евтините жилища, които са добър клас, вече са на привършване. Според техните наблюдения най-голямо търсене има на по-новото строителството от висок енергиен клас.

По отношение на старите апартаменти, които се предлагат на пазара на имоти, засилен интерес има към двустайните такива, които се търгуват в порядъка на 40 хил. - 45 хил. евро, заедно с тристайните, които са в диапазона от 50 хил. до 60 хил. евро.

 

Хората от бранша имат наблюдение, че все повече българи, които работят в чужбина, си търсят жилище у нас с перспективата след време да се върнат за постоянно. Също така има увеличение на тези, които пазаруват апартаменти с цел да ги дават под наем.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...