Новият Android ще e шоколадов и хрупкав

04.09.2013 | 10:10
по статията работи: Георги Георгиев
KitKat, а не Key Lime Pie ще се нарича следващата версия на мобилната операционна система на Google
Новият Android ще e шоколадов и хрупкав

Щатската технологична корпорация Google обяви във вторник, че най новата версия на мобилната операционна система Android 4.4. ще се накича KitKat, по името на популярното шоколадово десертче, информира "Машъбъл".

Изпълнителният директор на звеното, отговарящо за Android, Съндар Пичай потвърди името в постинг на официалната страница на Google+. Новините идват след месеци на слухове, че всъщност новата версия на най-популярната мобилна ОС в света ще се нарича Key Lime Pie.

Десертът KitKat е бранд на Hershey в САЩ, но по света се произвежда от Nestle. Детайли около партньорството за марката все още не са известни, но говорител на "Машъбъл" заяви, че споразумението не е имало финансова страна.

Google са добре известни с традицията си да дават вкусни имена на версиите на Adroid. Досега те се наричаха Cupcake (кексче), Donut (поничка), Eclair (еклер), Froyo (замразен йогурт), Gingerbread (джинджифилов сладкиш), Honeycomb (медена пита), Ice Cream Sandwich (сладоледен сандвич) и Jelly Bean (желиран бонбон).

Новото име на Android ще бъде видимо и на опаковките на KitKat. На тях ще бъде изобразен популярното зелено роботче, а потребителите ще могат да участват в игра, с която да спечелят таблета Google Nexus 7.

В блог постинга си Съндар Пичай се похвали, че по света вече има над 1 милиард активирани устройства под Android.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...