Новото ръководство на БДЖ встъпи в длъжност

02.04.2013 | 13:38
по статията работи: Петя Бързилска
Чавдар Трендафилов официално стана изпълнителен директор
Новото ръководство на БДЖ встъпи в длъжност

Днес (2 април) е проведено първото заседание на новите членове на Съвета на директорите на "Холдинг Български държавни железници” (БДЖ) ЕАД. На заседанието са разпределени функционалните задължения на всеки един от тях, съобщига от БДЖ.

След направени обсъждания Съветът на директорите избра за свой председател Велик Занчев, а за заместник-председател Николай Найденов.

За изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД беше избран Чавдар Трендафилов. Негото име беше спрягано още преди седмица, но тогава пред в. "Труд" той отказа да коментира тази възможност.

В края на миналата седмица Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев направи промени в Съвета на директорите на дружеството. На мястото на освободените Владимир Владимиров и Емил Иванов бяха назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов.

Голяма част от професионалната кариера на Трендафилов е преминала в системата на железниците. Той е завършил е специалност „Експлоатация и ремонт на подвижен железопътен състав” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. По-късно новият изпълнителен директор на БДЖ работи като локомотивен машинист. През годините е заемал различни експертни и ръководни длъжности, свързани с експлоатацията на подвижния състав.

От своя страна новият председател на Съвета на директорите е бивш изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД. Велик Занчев е финансист, завършил специалност „Финанси” в УНСС – гр. София. През годините е заемал редица ръководни длъжности като финансов мениджър и търговски директор в различни компании. Велик Занчев започва кариерата си в „Холдинг БДЖ” ЕАД през 2010 г., когато е назначен за директор на Дирекция „Корпоративни дейности”. От м. юли 2011 г. до м. август 2012 г. заема длъжността директор на Дирекция „Финанси и администрация” в дружеството, след което е назначен за изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Заместник-председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД, Николай Найденов, е юрист. Завършил е юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и факултет „Полиция” към Академията на МВР. Николай Найденов е започнал своята кариера в Министерство на правосъдието. През годините е работил в Министерство на вътрешните работи, „Информационно обслужване“ АД, както и в частния сектор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 27.02   1531 г. – Осем немски князе и 11 града сформират Лига в защита на учението на Мартин Лутер. 1551 г. – Иван Грозни открива Стоглавия събор, ограничаващ правата...