Нов протест организират тютюнопроизводители

20.01.2014 | 09:07
по статията работи: Георги Георгиев
Кампанията по изкупуване на тютюна продължава да се бави а цените му остават ниски
Нов протест организират тютюнопроизводители

Тютюнопроизводителите от Гоце Делчев излизат отново на протест за заради забавянето на кампанията по изкупуване на тютюна и ниските изкупни цени на суровия материал, информира ТВ7.

Производителите са категорични, че няма да продават продукцията си от миналогодишната реколта на цена по-ниска от 6,50 лв. за кг.

В първите дни на новата година закъснялата изкупна кампания започна, но тютюнопроизводителите са разочаровани от предлаганите им цени – около 5,20 лв. за кг.
Ако реколтата остане непродадена до края на месеца, има реална опасност тютюнът, който е препитание за хиляди българи, да стане негоден за продажба.

Протестите на тютюнопроизводителите бяха първите недоволства, белязали началото на 2014 г. В Благоевградско доходът средно е по 2400 лв. От тези пари е нужно да бъдат заделени 800 лв. за здравни и социални осигуровки, по 500 лв. за подготовка на площите - оран, 200 лв. за закупуването на полиетилен за лехите и сушилните, пак по толкова пари за препарати и материал за скелетата и в крайна сметка излизат на нула.

Според хората, ако нямат близки, които да работят в Португалия или Испания и да им изпращат пари, те са загубени и няма да могат да продължат да се занимават с тютюнопроизводство.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...