Н. Караджова: Икономиката ни може да стане зелена

26.04.2010 | 15:52
по статията работи:
Стандарт за цялата администрация трябва да станат зелените обществени поръчки, смята екоминистърът
Н. Караджова: Икономиката ни може да стане зелена

Може да стане зелена и нашата, и европейската икономика, заяви министърът на околната среда и водите Нона Караджова по време на форума "Виенски икономически разговори в София", организиран от Виенския икономически форум и Европейския център за екологична икономика, предаде БГНЕС.

Министър Караджова сподели, че според нея стандарт за цялата администрация трябва да станат зелените обществени поръчки, като поръчването на рециклирана хартия, например. Тя подчерта, че МОСВ разработи схемата за международна търговия с парникови газове.

По-рано днес Караджова е разговаряла със Соломон Паси, който й е представил идеята за унифицирането на зарядните за мобилни телефони. Целта на МОСВ и правителството е екоинструментите да се прилагат само с цел опазване на околната среда, но не и като регулаторен режим, с който може да се рекетира и затруднява бизнесът, коментира Караджова.

Заварих различен подход към различните инвеститори в сферата на ВЕИ. В обозримо бъдеще ще имаме ясна визия къде да се строи ВЕИ, коментира екоминистърът. В Германия на мястото на бившите полигони се строят фотоволтаици. Самата Караджова оцени това като добра идея.

Договорът на Ковачки за преработка на гуми е прекратен, заяви Караджова на въпрос за фирмата на Христо Ковачки, която се занимава с тази дейност. В момента разработваме наредба, която да постави преработката на гуми наравно с преработката на други специфични отпадъци, изтъкна тя.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...