Обама се върна към Facebook за президентската кампания

21.04.2011 | 09:14
по статията работи:
Обама започна срещата с думите: "Здравейте. Аз съм Барак Обама. И аз съм човекът, който накара Марк да облече костюм"
Обама се върна към Facebook за президентската кампания

Страницата на президента на САЩ Барак Обама във Facebook е била "харесана" от 19 милиона членове на социалната мрежа, предаде Асошиейтед прес. Вчера на среща с избиратели, състояла се в главната квартира на Facebook, Обама обяви, че страната му трябва да инвестира агресивно в образование, чиста енергия и научни изследвания, които са ключ към създаването на нови работни места и силна икономика, съобщава БТА.

На подиума до Обама бе основателят на Facebook Марк Зукърбърг, който е известен с тоталното си пренебрежение към начина, по който се облича. Но в чест на президента Зукърбърг бе със сако, риза и вратовръзка. Именно той информира присъстващите, че 19 милиона потребители на мрежата "са се подписали електронно", че харесват профила на президента.

Обама започна срещата с думите: "Здравейте. Аз съм Барак Обама. И аз съм човекът, който накара Марк да облече костюм".

По време на първата си президентска кампания през 2008 г. Барак Обама интензивно използваше Facebook и други социални мрежи, за да изпрати посланието си до гласоподаватели, доброволци и донори, като основната му цел бе да ангажира вниманието на младите хора, посочва АП.

На изборите догодина ролята на социалните мрежи се очаква да ще бъде още по-важна. Публиката, която участва он-лайн в срещата вероятно държи ключа към победата на следващите президентски избори, посочва ДПА.

В САЩ има около 150 милиона потребители на Facebook. От възможността да участват виртуално в срещата с президента се възползваха и негови опоненти, които заляха страницата му в социалната мрежа с критични коментари.

Целта на започналата вчера обиколка на Обама по западното крайбрежие на САЩ е да лансира бюджетните си виждания и да стартира набирането на средства за кампанията за преизбирането си.

Обама настоява, че предложените от Белия дом съкращения във федералния бюджет, увеличаването на някои данъци и реформа на системата за здравно осигуряване ще бъдат по-малко болезнени от варианта, предложен от републиканците в Конгреса на САЩ. Според Белия дом предложените мерки създават реална възможност през следващите 12 години да бъдат спестени 4 трилиона долара, докато републиканците настояват за 6 трилиона. При драстично съкращаване на федералните разходи страната може да се върне обратно към рецесия, подчерта президентът.

"Ако режем бюджета с мачете, а не със скалпел, и ако орежем разходите за проекти, които създават работни места, то дефицитът може само да се увеличи", смята Барак Обама. До края на текущата финансова година дефицитът във федералния бюджет на САЩ се очаква да достигне 1.4 трилиона долара. Към проблемите, възникнали заради споровете по бюджета с републиканците в Конгреса, бе прибавено и предупреждението на рейтинговата агенция Standard & Poor's, че е възможно рейтингът на САЩ да бъде понижен от сегашния максимум ААА заради съмнения, че страната няма да може да се справи с бюджетните затруднения.

В разговор с присъстващите в залата и с включилите се в интернет участници в срещата Обама изтъкна, че застоят в пазара на жилища е може би най-сериозният проблем за американската икономика. Той заяви, че за сънародниците му вече е невъзможно да купуват както преди имоти срещу ипотека с минимална погасителни вноски. А това според него създава сериозни проблеми за хората с ниски и средни доходи.

Обама ще се срещне с избиратели и привърженици в Сан Франциско, Лос Анджелис в Калифорния и Лас Вегас и Рино, щата Невада. В програмата му е включена частна вечеря, на която всеки от присъстващите трябва да плати по 35 хиляди долара в хазната на президентската кампания. Източници от изборния щаб на Обама твърдят, че по време на сегашната му обиколка на западното крайбрежие на САЩ Барак Обама ще успее да събере най-малко 4 милиона долара дарения за своята кампания.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 05.09   1698 г. – Като опит да внесе западна култура сред дворянството в Русия цар Петър I облага с данък носенето на брада за всички мъже с изключение на духовниците и...