Обама учреди Консултативен съвет по икономика

01.02.2011 | 11:23
по статията работи:
Американският президент иска удвояване на експорта на САЩ през следващите 5 г.
Обама учреди Консултативен съвет по икономика

Президентът на САЩ Барак Обама подписа указ за създаването на Консултативен съвет по въпросите на създаването на работни места и обезпечаването на конкурентноспособността на американските компании, съобщава БГНЕС.

За намеренията си относно създаването на нова група от икономически съветници американският президент обяви още на 21 януари. Тогава Обама съобщи, че Косултативният съвет ще бъде оглавен от шефа на General Electric Джефри Имелът. Подписаният указ едновременно отменя указа от 6 февруари 2009 г. за създаването на Съвет по въпросите на икономическото развитие.

Обяснявайки защо е необходим новият съвет, Обама подчерта, че ключът към възстановяването на страната - това са разработването и внедряването на иновационни технологии, както и увеличаване на износа. Американският президент иска удвояване на експорта на САЩ през следващите 5 г. В тази връзка Обама призова Китай да отвори пазарите си за американските компании, за да бъде възстановен паритетът в търговските отношения между Вашингтон и Пекин.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 24.09   622 г. – Мохамед и неговите последователи завършват своята хиджра от Мека до Медина, за да избегнат религиозни гонения. 1689 г. – Български доброволци участват...