Обстановката на границата с Турция се успокоява

20.05.2013 | 10:20
по статията работи: Ралица Стоянова
Във вторник Кристиан Кръстев ще преговаря с турския си колега за край на рестрикциите
Обстановката на границата с Турция се успокоява

Обстановката на българо-турската граница след вдигането на блокадата от превозвачите постепенно се нормализира, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

В неделя извън зоната на ГКПП Капитан Андреево се беше образувала около 2 километра опашка от изчакващи тирове, като ситуацията е същата и на ГКПП Лесово.

Очаква се утре (21 май) България и Турция да преговарят заради кризата с превозвачите на границата. На срещата с турския си колега транспортният министър Кристиан Кръстев ще поиска подписване на постоянно споразумение за край на рестрикциите от турска страна.

Към момента Гранична полиция осъществява непрекъснат контакт с областните дирекции на МВР в Ямбол и Хасково, които подават информация от вътрешността на страната. 

Няма информация за проблеми и задръствания по другите гранично-пропускателни пунктове в страната.

Маршрутът по посока Петрич – Кулата се пренасочва през Марино поле – Чучулигово – Кулата. Движението е регулирано с необходимите пътни знаци и табели. Временната организация е за периода до 12 септември 2013 г.

Временно въведени ограничения има на пътя Благоевград – ГКПП Станке Лисичково заради превантивен ремонт. Изградена е временна организация на движение до 2 октомври 2013 г.

На сръбско-българската граница и българо-македонската граница движението е нормално. Фериботите по река Дунав се движат по график. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...