Общините проявяват интерес към Публичната инвестиционна програма

27.01.2014 | 15:50
по статията работи: Момчил Лалев
Подадените проектни предложения са за близо 2 млрд. лв., обяви Петър Чобанов
Общините проявяват интерес към Публичната инвестиционна програма

Българските общини са подали 1 050 проектни предложения за финансиране по Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" на обща стойност от 1,943 млрд. лв. Това е заявил министърът на финансите Петър Чобанов, цитиран от пресслужбата на ресорното ведомство.

Министър Чобанов припомни, че около 350 млн. лв. са средствата, които ще бъдат предоставени за финансиране на общински проекти. Останалите 150 млн. лв. от ресурса на Публичната инвестиционна програма (ПИП) ще бъдат предоставени на централната администрация отново за проекти, които имат регионална насоченост.

"Задачата ни е да постигнем синергия при реализирането на проектите на местната и централната власт, така че да има устойчиво развитие на регионите и да се намалят дисбалансите между тях", заяви още министър Чобанов.

До края на тази седмица Междуведомственият съвет за оценяване, приоритизиране и подбор на проекти и програмни предложения за изпълнение на целите на ПИП ще разгледа, обсъди и оцени технически и финансово допустимите предложения въз основа на 11-те критерия, които бяха публикувани в ПМС №4 от 16 януари 2014 г.

Всички проектни предложения трябва да имат регионално или общинско значение. Реализирането им трябва да бъде насочено към постигане на икономически растеж, устойчиво развитие на регионите, повишаване на конкурентоспособността на икономиката и създаване на възможност за генериране на заетост и доходи, подчерта министър Чобанов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 23.09   867 г. – Василий I Македонец извършва преврат, като убива император Михаил III и заема византийския императорски трон. 1122 г. – Папа Каликст II и император...