Обявяват резултатите от одита на КТБ АД до края на седмицата

09.07.2014 | 12:00
по статията работи: Мина Стойчева
Докладите за проверката на финансовата институция вече са готови
Обявяват резултатите от одита на КТБ АД до края на седмицата

До края на седмицата ще бъдат обявени резултатите от проверката на активите и пасивите на банковата група на „Корпоративна търговска банка“ АД (КТБ АД). Това стана ясно от съобщение на Българска народна банка (БНБ).

Днес (9 юли) изтича 10-дневеният срок, който беше даден за инспекциите, извършвани от независими одитори. Те бяха назначени от поставените от БНБ квестори да ревизират също кредитния и инвестиционния портфейл на банковата група.

В рамките на КТБ АД прегледът се извършва от фирмите „ДЕЛОЙТ ОДИТ“ ООД, „ЪРНСТ И ЯНГ“ ООД и „АФА“ ООД. В „Креди Агрикол България“ ЕАД пък работи само „АФА“ ООД.

Готовите доклади на одиторите ще бъдат представени на квесторите. Те ще трябва да ги внесат в централната банка до края на работния ден.

Припомняме, че проверката на „Корпоративна търговска банка“ АД започна на 25 юни. Финансовата институция беше поставена под специален надзор от БНБ 5 дни по-рано.

Преди началото на инспекциите от централната банка съобщиха, че дотогавашните квестори на „Креди Агрикол – България“ ЕАД Станислав Лютов и Елена Костадинчев са назначени за квестори на КТБ АД. Христина Стамова, която преди това е била назначена за квестор в "Корпоративна търговска банка" АД, беше назначена за квестор на дъщерното дружество.

Очаква се до 20 юли да приключат предприетите действия, като на 21 юли КТБ АД ще отвори врати.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...