Опитваме се да привлечем туристи от Украйна, Беларус и Русия

17.04.2014 | 13:51
по статията работи: Елица Елефтерова
Изпращат наши служители в трите страни , за да ускорят издаването на визи
Опитваме се да привлечем туристи от Украйна, Беларус и Русия

Външно министерство ще изпрати допълнително над 50 свои служители в консулствата на Русия, Украйна и Беларус, за да се издават по-лесно и по-бързо визи, съобщи във Варна външният министър Кристиян Вигенин.

"Икономическата ситуация в Украйна и обезценяването на гривната създават риск потокът от туристи от там да намалее", посочи Вигенин.

По думите му другият проблем пък е, че руснаците усилено рекламират Крим, за да спасят сезона там, но за нас това е възможност да привлечем традиционните туристи, въпреки че сме в сериозна конкуренция с Гърция, Испания и Турция, които се рекламират силно.

"Преминаването през Полша ще изисква допълнително време, тъй като нашите визи не са достатъчни и е необходимо туристите за изкарват транзитни шенгенски визи, което не става бързо”, посочи той. Външният ни министър посочи и, че се обмисля вариант част от автобусните екскурзии през Украйна да станат чартърни.

По думите му ситуацията в Украйна доказва нуждата от проекта "Южен поток". "Не можем да ставаме заложници на икономическата и политическата несигурност в транзитни страни, както вече се е случило през 2009 г.", категоричен беше Вигенин.

Според него в Украйна тази несигурност ще продължи по-дълго време. Затова позицията на страните, участници в проекта "Южен поток", е категорична и не се е променяла, че този проект трябва да го има.

"Не може конкретната ситуация Русия — Украйна да влияе на такива стратегически проекти", смята външният министър на България.

 

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...