Определиха 55,23 лв. месечна целева помощ за отопление

10.07.2009 | 11:10
по статията работи:
3 агенции на МТСП подписаха рамково споразумение. 568 предложения за осиновяване са подготвени за изминалите 18 месеца
Определиха 55,23 лв. месечна целева помощ за отопление

55,23 лв. е месечният размер на целевата помощ за отопление

Със заповед на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова е определен месечният размер на целевата помощ за отопление - 55,23 лв. Той е образуван на база левовата равностойност на 350 кВтч електроенергия, от които 250 кВтч дневна и 100 кВтч нощна електроенергия.

Целевата помощ за отопление се предоставя в пари авансово и еднократно за целия отоплителен сезон (1 ноември 2009 г. - 31 март 2010 г.), независимо от вида на ползваното отопление. Помощта ще се отпуска за период от 5 месеца и ще се изплаща най-късно до края на месеца, следващ месеца, през който тя е отпусната. Парите (276,15 лв.) може да се получават по касов и безкасов път, а по желание на лицата, отразено в молба-декларацията, те може да се превеждат по банков път в посочена от тях сметка.

Лицата и семействата подават молба-декларация по образец в дирекциите "Социално подпомагане" по постоянен адрес от 1 юли до 31 октомври 2009 г. Право на помощта, както и досега, ще имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните шест месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията на чл. 10 и 11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Диференцираният минимален доход за отопление (ДМДО) се образува на базата на гарантирания минимален доход (ГМД), който от 1 януари 2009 г. е 65 лв. При определяне правото на целеви помощи за отопление размерът на пенсиите ще се намалява с коефициент 1,104.

3 агенции ще си сътрудничат

Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията за хората с увреждания подписаха Рамково споразумение по инициатива на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) и в изпълнение на препоръки на Сметната палата. Споразумението ще се изпълнява до края на 2015 г. и при необходимост ще бъде удължаван срокът на неговото действие. Споразумението има за цел да подобри координацията и взаимодействието между тези институции във връзка с реализацията на програмите и мерките на пазара на труда.

Агенциите се споразумяха периодично да си обменят широк спектър от информация, като за целта всяка от тях се ангажира да набира, обобщава и предоставя данни за реализираните насърчителни мерки, проекти и програми, съобщиха от МТСП.

Страните ще обменят информация за планираните от тях проверки с цел избягване на дублиране на контрол върху един и същ обект, а при необходимост е възможно да бъде осъществяван и съвместен контрол между две и или всички страни по споразумението. Съществен елемент е и оптимизирането на осъществяваният контрол по изпълнението на активната политика по заетостта.

568 предложения за осиновяване на 632 деца

568 предложения за осиновяване на 632 деца, при 91 предложения за 95 деца през 2007 г., са подготвени и направени за изминалите 18 месеца, стана ясно от проведеното последно редовно заседание на Съвета по международни осиновявания в рамките на този мандат на правителството. За същия период са дадени 265 изрични съгласия за осиновяване на 286 деца, при 81 съгласия за 85 деца през 2007 г., отчитат още от социалното министерство.

На официалната страница на Министерството на правосъдието са обработени и поместени профили с обща информация за 956 деца, при публикувана информация за 93 деца до 01.01.2008 г. За 271 деца са постъпили 86 молби от български акредитирани организации за предоставяне на допълнителна информация, а за 70 деца са постъпили молби и са в процедура по осиновяване на различни етапи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.02   364 г. – Детрониран и убит е византийският император Йовиан за неговата силна привързаност към християнството. 1568 г. – Императорът на Свещената Римска...