Изследователи от Лондон направиха изненадващо откритие - органично отглежданите плодове и зеленчуци не били по-полезни от нормално отглежданите. Изследването е поръчано от британската Агенция по стандартизация на храните.
Анализаторите отбелязват, че стойността на пазара на органични храни нараства много бързо и през 2007 година достига до 48 млрд. долара. През последните месеци обаче в магазините за органични храни се наблюдава спад на продажбите. Експерти обясняват, че това е ефектът на глобалната криза, която намали приходите на хората.
Потребителите са склонни да платят повече пари, уверени, че органичните храни са по-здравословни. Систематичните наблюдения и анализи, правени през последните 50 години, обаче доказват, че няма голяма разлика между продуктите, отглеждани органично и останалите на пазара, отбелязва Reuters.