Освободиха шефовете на ДФ "Земеделие"

10.07.2014 | 17:55
по статията работи: Симеон Досев
Временно Явор Гечев ще бъде изпълнителен директор
Освободиха шефовете на ДФ "Земеделие"

Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ освободи изпълнителния директор Мирослав Николови зам.-изпълнителният директор Виолета Александрова, съобщават от ведомството.

До назначаване на нов директор функциите временно ще се изпълняват от Явор Гечев. Това стана ясно от проведеното днес (10 юли) заседание на УС на фонда.

Припомняме, че на заседание на Управителния съвет на ДФЗ, което се проведе вчера (9 юли), по искане на агроминистърът Димитър Греков оставка подадоха останалите членове на структурата. Тогава само Николов и Александрова отказаха да освободят своите постове.

Конфликтът между Министерство на земеделието и храните и фонд "Земеделие" започна преди няколко седмици. Тогава министър Греков поиска оставката на Николов и на неговия заместник Виолета Александрова заради подадени оплаквания от бенефициенти на ДФЗ.

Димитър Греков подаде и сигнал до прокуратурата за неправомерно одобрени от структурата проекти. От своя страна от фонда също сезираха държавното обвинение.

Беше гласувано и отпускането на финансов ресурс на стойност 19,9 млн. лева, който ще се разпредели по различни схеми на държавни помощи.

Сред тях са държавна помощ за компенсиране на загуби, понесени от земеделските производители за напълно пропаднали площи, държавни помощи, свързани с изпълнение на мерки по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните, както и други важни за земеделските производители държавни помощи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...