Основната лихва на Bank of England ще остане на ниво от 0,5% и през 2014 г.

03.01.2014 | 14:25
по статията работи: Момчил Лалев
Това смятат водещи британски икономисти
Основната лихва на Bank of England ще остане на ниво от 0,5% и през 2014 г.

Според мненията на водещи британски икономисти е малко вероятно лихвените проценти във Великобритания да се увеличат през тази година, предаде "Би Би Си".

93% от анкетираните икономисти са заявили, че според тях основният лихвен процент на Централната банка на Великобритания (Bank of England) ще се запази на ниво от 0,5% до края на 2014 г.

Повече от половината икономисти прогнозират, че покачване на лихвите може да се очаква най-рано през втората половина на 2015 г.

Управителят на Bank of England Марк Карни обяви, че има вероятност основния лихвен процент да не бъде повишен дори ако процента на безработица в страната падне до 7%.

Над 40% от анкетираните икономисти смятат, че британската безработица ще падне до 7% през 2014 г., от 7,4% към момента. Две трети от икономистите смятат, че увеличаването на заплатите в страната ще изпревари темпа на инфлацията през 2014 г.

"Сериозният проблем за икономиката на Великобритания през тази година не е само по отношение на лихвените проценти, а и по отношение на това, което ще се случи с производителността на труда", заяви Кейт Баркър, бивш член на Комитета по парична политика на Bank of England.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....