Основните индекси на БФБ-София отново излязоха "на зелено"

12.08.2008 | 16:27
по статията работи: econ.bg
Общият оборот се покачва– сключените сделки са на стойност над 5 млн. лева
Основните индекси на БФБ-София отново излязоха "на зелено"


Основните индекси на Българската фондова борса приключиха сесията с ново повишение на стойностите. Стойността на SOFIX достигна до 1031,46 пункта, регистрирайки ръст от 0,89 на сто. 6 от общо 19 компании, част от тесния индекс на борсата приключиха деня с понижение на пазарната капитализация.

Миналия вторник стойността на SOFIX падна под границата от 1000 пункта и се върна до нивата от есента на 2006 година. Оттогава обаче стойността на индекса, макар и бавно, върви нагоре.

Най-голяма подкрепа на стойността на индекса днес оказа търговията на Топливо АД (3TV). През последните седмици акции на дружеството се търгуват без ясна тенденция. Днес цената им се покачва с над 11% до цена 17 лева за брой. Добро представяне имаше и Неохим АД (3NB) – акциите на компанията се търгуваха за 86 лева за брой или ръст с над 4 на сто.

На обратния полюс обаче е представянето на Спарки Елтос АД (SL9). Пазарната капитализация на дружеството се понижи с над 6%. В края на търговския ден търговията с акции на компанията се извършваше на ниво 8,30 лева.

Широкият BG40, който отразява развитието на 40 компании, търгувани на пода на БФБ, продължава да отчита ръст. Стойността на индекса вече е 258.97 пункта или ръст с 0,68%.

Позитивно е представянето и на останалите индекси на БФБ – София. BGREIT днес се покачва с минималните 0,11% до 88,24 пункта. Другият индекс на борсата - BGTR30 също приключи с ръст – стойността му достигна до 677,73 пункта. Увеличението е в размер на 1,23%.

Общият оборот на борсата се покачва - днес бяха сключени сделки на обща стойност 5,558 млн. лева.

Позитивна е търговията и с компенсаторни инструменти на пода на борсата. Сделки с поименните компенсационни бонове днес се сключват на ниво 0,39 лева. Цената на боновете се покачва с 2,09 на сто Цената на компенсаторните записи също достигна до 0,39 лева. Поскъпването обаче е по-ограничено – едва с 0,26 на сто. Сделки с жилищни компенсаторни  записи на пода на БФБ-София днес не бяха регистрирани.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 14.10   1066 г. – Норманското нашествие: Битка при Хейстингс: Кралят на Англия Харолд II е убит близо до Хейстингс от нормандската армия, предвождана от Уилям Завоевателя,...