Отварят прохода на Републиката до края на месеца

21.06.2014 | 14:35
по статията работи: Мина Стойчева
Все още разчистват пътя от наводненията
Отварят прохода на Републиката до края на месеца
Снимка: Булфото

До края на юни пускат движението по прохода на Републиката, обещават от агенция „Пътна инфраструктура“. Заради наводненията, които засегнаха Североизточна България, трасето е затворено за всякакъв вид превозни средства. В момента се извършва почистване на пътя след проливните дъждове. От агенцията съобщават, че има нанесени щети на настилката на трасето и на два моста.

До пускането на движението през Прохода, всички тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, ще трябва да се отправят към прохода Шипка. Пътуващите тирове от южната към северната част на страната пък са насочвани Ришкия и Котоленския проход. За леките автомобили няма ограничения в двете посоки.

След наводненията агенция "Пътна инфраструктура" предприе мерки за възстановяване на трафика и максимално бързо отстраняване на щетите в пострадалите от наводненията райони на страна. За това разпореди министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. По данните на структурата в област Велико Търново две мостови съоръжения на пътя Русе-Велико Търново са сериозно пострадали и са в аварийно състояние. Част от път ІІ-55 /подхода към прохода на Републиката/ е прекъснат в района на Килифарево. Близо 200 м. от пътя е непроходим поради нансените от приливна вълна разрушения. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...