Откриват 9 детски градини в София до края на 2009 г.

20.08.2009 | 16:41
по статията работи:
Започва проектирането на две нови ОДЗ-та в ''Младост 4''и в ''Горубляне''
Откриват 9 детски градини в София до края на 2009 г.

"Стартира проектирането на ново ОДЗ за 240 деца в "Младост 4", както и на ново ОДЗ в кв." Горубляне" с общо 165 места. Така ще бъдат разкрити общо 405 нови места за децата - 10 групи в "Младост 4" и 7 в "Горубляне". Това съобщи зам.-кметът по инвестициите и строителството на Столичната община Ирина Савина.

"Ще бъдат завършени и работните проекти за още 11 нови детски градини в районите: "Младост", "Сердика", "Лозенец", "Илинден", "Надежда", "Витоша", "Връбница", "Кремиковци" и "Красна поляна" за общо 1450 деца. Във вече съществуващи детски заведения в районите "Средец", "Оборище", "Илинден", "Витоша", "Люлин" и "Кремиковци" ще бъдат проектирани разширения, които ще открият нови 500 места за софийските деца", добави Савина, цитирана от пресцентъра на Столичната община.

Във връзка с програмата на общината за увеличаване броя на местата в детските градини на територията на столицата до края на 2009 г. ще бъдат открити 9 нови детски градини за 570 деца в районите "Илинден", "Подуене", "Нови Искър", "Красно село", "Слатина", "Люлин" и "Витоша". До края на годината ще стартира също така и строителството на още 7 детски градини със 640 места в районите "Дървеница", "Младост", "Връбница", "Надежда", "Изгрев", "Банкя" и "Панчарево".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...