Още един срив на Twitter

27.07.2012 | 10:31
по статията работи: Петя Бързилска
Сривът се дължи на инфраструктурен проблем
Още един срив на Twitter
Снимка: Twitter

Бъг в център за данни на Twitter доведе до втори масивен срив в популярната мрежа за микроблогове в последните пет седмици, съобщи "Ройтерс".

Възникналата в четвъртък (26 юли) грешка доведе до двучасов отказ на системата. При опит да достигнат платформата потребителите получаваха съобщение за грешка и едно, което казва, че към момента Twitter е недостъпен.

"Иска ми се да кажа, че сривът може да бъде обяснен със започващата Олимпиада или дори с бъг, предизвикващ ефекта на доминото", коментира в блога си вицепрезидентът на Twitter Мазен Равашдех, след като мрежата бе възстановена.

"Вместо това сривът се дължи на инфраструктурен проблем. В момента инвестираме агресивно в нашите системи, за да избегнем подобни ситуации в бъдеще", допълва Равашдех.

Последният подобен случай бе на 21 юни, когато социалната мрежа се срина на два пъти за няколко часа. Тогава причината бе бъг в системата.

Въпреки зачестилите технически проблеми обаче изглежда, че от Twitter гледат смело напред. Ако вярваме на слуховете, разпространени от AdWeek, шефовете на компанията водят преговори с холивудски режисьори и продуценти за пускането на голяма телевизионна платформа, през която ще се излъчват предавания в риалити формат.

Според информираните източници съдържанието, което ще тече през мрежата, ще бъде подобно на популярните MTV предавания като The Hills и Real World. То ще бъде достъпно от специално направени за целта страници, на които ще има вграден видео плейър. От Twitter отказват да коментират тази информация.

Ако се окаже истина, новата услуга ще бъде част от мощната кампания на Twitter, целяща навлизането на телевизионния пазар. В момента компанията си партнира с телевизионния концерн NBC по отразяването на Олимпийските игри в Лондон.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...