ПИБ: Обект сме на организирана атака

27.06.2014 | 14:03
по статията работи: econ.bg
Банката ще работи с клиенти до 15:00 часа
ПИБ: Обект сме на организирана атака
Снимка: Fibank

Първа инвестиционна банка (ПИБ) излезе със становище относно възникналата проблемна ситуация през деня. От там потвърждават, че са обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания.

"Няма банка в света, която да може да издържи на такава организирана атака", информират от там.

Само днес са изплатили на всеки клиент общо над 800 милиона лева. Банката разполага с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в нея, допълват от ръководството на финансовата институция.

ПИБ ще работи с клиенти до 15:00 часа днес (27 юни), в събота и неделя няма да бъдат обслужвани клиенти, информират от там. Нормалното обслужване ще започне в понеделник.

ОТ ПИБ заявиха пред Econ.bg, че банката няма да работи с удължено работно време.

По-рано от Българската народна банка потвърдиха, че има насочена организирана атака срещу Първа инвестиционна банка. От институцията призоваваха парламента, правителството и президента на страната за подкрепа на действията за защита на финансовата и банкова стабилност, които БНБ ще предприеме.

От МВР съобщиха, че атаката  срещу банковите институции се проявява по два канала – чрез SMS-и и чрез имейли. Такива се изпращат до крупни вложители с предупреждение да си изтеглят парите, за да не пострадат. 

Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) също започна разследване за умишлена атака срещу големи български банки. Информацията потвърди и Цветлин Йовчев.

*Информацията е обновена към 14:34

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 12.04   238 г. – Римският император Гордиан II загива в битка с Максимин Трак, а баща му, съимператор Гордиан I се самоубива, научавайки за смъртта на сина си. 467 г....