Патентоват бъдещия часовник-телефон

06.08.2013 | 17:10
по статията работи: Георги Георгиев
Молба за патент от Samsung показва дизайна на джаджата Galaxy Gear
Патентоват бъдещия часовник-телефон

Наскоро подадена патентна молба, подадена в САЩ и Южна Корея, показват, че корейският електронен производител Samsung работи върху смарт часовник. При него ще се използват използвани иновативно гъвкави дисплеи и други материали, информира "Уолстрийт джърнъл".

Според информация от патентното ведомство на САЩ джаджата ще се нарича Galaxy Gear. Зад тази търговска марка ще стои серия „дигитални устройства за носене върху тялото под формата на ръчен часовник, лента за китка или гривна“.

От изявлението на Samsung разбираме още, че устройството ще предоставя достъп до интернет и ще може да приема и предава телефонни обаждания, имейли и кратки съобщения.

В друга молба за патент, която Samsung регистрира в корейската служба за интелектуална собственост, се говори за телефон със специален дизайн, който може да се обвие върху китката.

„Този дизайн е направен специално за тялото с помощта на гъвкави дисплеи и елестични материали, който могат обвият китката или да се изгладят“, се казва в документа. В патентната молба са включени и няколко рисунки, на които телефонът-часовник е показан под няколко различни ъгъла.

Oт Samsung отказаха официално да коментират свои бъдещи продукти. Но няколко души, запознати с материята, заявиха, че корейският наистина подготвя умен часовник, с който ще конкурира бъдещия iWatch на Apple.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...