Пет признака, че сте сбъркали с новата работа

23.01.2017 | 13:30
по статията работи: econ.bg
Още с приемането на определена работа и прекарване няколко дни на новото ви работно място, можете да осъзнаете, че това не е правилната стъпка в желаната от вас посока на кариерно развитие
Пет признака, че сте сбъркали с новата работа
Снимка: под лиценза на creative commons

Често в търсене на нова работа, сме склонни да правим компромиси. Понякога обаче, се оказва, че компромисите които ще трябва да правим са по-големи от допустимите, или казано по друг начин – сме сбъркали да приемем офертата. Ето пет признака за това:

1. Списъкът с отговорностите нараства

Най-вероятно по време на интервюто за работа са ви дали обща представа какви ще са задълженията ви, или поне са ви дали някакви насоки. Често, когато започнете обаче, след една две седмици разбирате, че към тях се добавят нови и нови и нови… И така до моментът в който ви се налага да оставате в извънработно време, за да довършвате задачите си.

За да избегнете този проблем, преди да стартирате някъде, трябва да се уверите, че сте наясно с всички задължения, които ще трябва да изпълнявате.

2. Придобиването на нови знания и умения

Освен да извършвате традиционно рутинните неща, изисквани от всяка една работа, важно е тя да ви предоставя възможности да повишавате своите знания, умения и квалификация.

При липсата на такива, можете да се окажете в „задънена улица“ и да разберете това, малко след като вече сте стартирали на новото място.

3. Стъпка назад в кариерното ви развитие

Още с приемането на определена работа и прекарване няколко дни на новото ви работно място, можете да осъзнаете, че това не е правилната стъпка в желаната от вас посока на кариерно развитие.

Нещо повече, признаци за това, може да са ви дали още по време на интервюто за работа от страна на интервюиращия с изрази като „Искам да съм напълно откровен с вас за нещата, разочаровали хората на тази позиция в миналото“, или дори „Тази работа може да е под вашата квалификация…“

Дори и да се нуждаете от промяна на работното си място, трябва първо добре да обмислете желанията и възможностите си, преди да скочите на „неподходяща работа“.

4. Високо текучество на персонала

Когато попаднете в новата среда, може да установите високо ниво на текучество на персонала. Това е тревожен признак и може да сочи лош мениджмънт, или фирмена култура. При всички положения, опитайте се да разберете кое предопределя този факт.

5. Никой не се интересува от дългосрочните ви кариерни цели

Друг сериозно тревожен сигнал може да е факът, че никой не ви пита какви са дългосрочните ви цели и визия за вашата кариера.

Това може да означава две нега – първо липсата на възможност за израстване от тази позиция, на която сте назначен; и второ – не се оценяват достатъчно хората и компанията не инвестира в човешки капитал и неговото развитие.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.02   395 г. – Открит е първият в историята на християнството женски манастир във Витлеем. 1364 г. – Кралица Маргарет Дръмонд и Дейвид II сключват брак. 1530 г....