Планират сътрудничеството с международните финансови институции за периода 2014-2020 г.

02.04.2014 | 15:30
по статията работи: Момчил Лалев
Сред областите, в които се оказва подкрепа са воден сектор, транспорт, здравеопазване и иновации
Планират сътрудничеството с международните финансови институции за периода 2014-2020 г.

Правителството ще предприеме действия по подготовка на меморандуми за сътрудничество с международните финансови институции за оказване на техническа подкрепа във връзка с изпълнението на програмите по Европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014-2020 г., информира правителствената пресслужба.

Към момента с международните финансови институции по техническа помощ за настоящия програмен период 2007-2013 се изпълняват два меморандума - с Европейската инвестиционна банка и със Световната банка. Подписано е и споразумение с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), което все още не е ратифицирано.

Сред областите, в които се оказва сътрудничество са воден сектор, транспорт, здравеопазване и иновации. Вече са и налични първите продукти от работата на партньорите и те се използват в дейностите по национално стратегическо планиране и изпълнение на политики.

За да бъде продължено сътрудничеството с международните финансови институции и през следващия програмен период е необходимо да бъдат стартирани съответните процедури по планиране на областите за подкрепа и изготвяне на програмните документи.

Предвид гореизложеното, правителството взе решение официално да започне процеса на подготовка на меморандуми с Европейската инвестиционна банка, Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 16.07   622 г. – Пророкът Мохамед се премества от Мека в Медина, което се смята за начало на ислямската вяра и на ислямския календар. 1054 г. – В Константинопол...