Повече семейства ще получат финансова подкрепа от държавата догодина

20.10.2017 | 12:20
по статията работи: econ.bg
Увеличение ще има на детските добавки за семейства с доходи до 400 лева на човек на месец
Повече семейства ще получат финансова подкрепа от държавата догодина
Снимка: БГНЕС

За Бюджет 2018 година Министерството на труда и социалната политика предлага нов подход за по-ефективно използване на средствата за подпомагане на семействата. Какъв ще бъде този подход обясни в сутрешния блок на БНТ социалният министър Бисер Петков. По неговите думи, целта е повече семейства да получат финансова подкрепа от държавата.

„Предлагаме да се диференцира размерът на помощта спрямо размера на дохода на семействата. По настоящем право на семейни помощи за деца имат семейства с доход на едно лице от семейството до 400 лева. Предлагаме да се увеличи този доходен критерий на 450 лева, за да не се допусне отпадане на ползватели на тази помощ поради това, че техните доходи се увеличават поради очаквания ръст на минималната работна заплата. По отношение на детските надбавки предлагаме да разширим обхвата, като включим дохода на член на семейството с доход между 400-500 лева", разясни Бисер Петков.

Той уточни, че предложението, което е направено, е в посока да бъдат включени 20 хиляди семейства допълнително, които са с доходи близки до средните за страната. По отношение на тези, които ще влизат доходния критерий до 400 лева ще има увеличение на размера на помощта. Те ще получават пълния размер.

Увеличение ще има на детските добавки за семейства с доходи до 400 лева на човек на месец. С едно дете добавките се увечават от 37 на 40 лева, с две деца - от 85 на 90 лева, и с три деца - от 130 на 135 лева.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
На Гергьовден: - Георги, не пи ли достатъчно??? - Трай и сипвай, че трябва да се прибирам вкъщи да се боря с ламята...
На този ден 21.09   1378 г. – Цар Иван Шишман издава Рилската грамота, с която на Рилския манастир се дават 20 села като феодални владения. 1551 г. – Основан е Кралският и папски...