Полицията в Панама щурмува офиса на Mossack Fonseca в страната

13.04.2016 | 09:45
по статията работи: Даниел Василев
Властите са търсили документи, които могат да се използват за уличаване на фирмата в незаконна дейност
Полицията в Панама щурмува офиса на Mossack Fonseca в страната
Снимка: Sxc.hu

Офисите на правната фирма Mossack Fonseca бяха претърсени по разпореждане на главния прокурор на страната, посочиха в съобщение самите власти в страната. Акцията е търсила документи или други доказателства, които биха могли да бъдат използвани за обвиняване на компанията в незаконна дейност.

От сайта на полицията на Панама става ясно, че властите са искали да открият документация, „която би предположила възможното използване на фирмата за незаконни дейности.“ До момента Mossack Fonseca е обвинена в измами и подпомагане на укриване на данъци.

Вчера следобед местно време офисът на компанията в Панама беше блокиран от полицията, а операцията беше ръководена от прокурора Хавиер Каравало, който е специалист в сферата на организираната престъпност и прането на пари.

Основателят на Mossack Fonseca Рамон Фонсека посочи, че компанията му не е нарушила закона, не е унищожавала документи и всички нейни дейности са законни.

Правителствата по света започнаха разследвания срещу много местни компании, след като изтекоха 11,5 милиона документи, т.нар. „Документи от Панама“, които показват финансови сделки за насочване на приходи към офшорни зони на много известни лица, сред които са приятели на руския президент Владимир Путин, роднини на премиерите на Великобритания и Индия и на президента на Китай Си Дзинпин, както и президента на Украйна.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...