Потребителите с високи доходи все повече ползват Интернет в движение

12.03.2009 | 13:55
по статията работи:
Изследване върху поведението на потребителите, осъществено от Ericsson и CNN, разкрива, че водещи бизнес фигури по света все по-често влизат в Интернет докато са извън дома или офиса
Потребителите с високи доходи все повече ползват Интернет в движение

Изследване върху поведението на потребителите, осъществено от доставчикa на технологии и услуги за телекомуникационни оператори Ericsson и телевизионния канал CNN, разкри, че водещи бизнес фигури по света все по-често влизат в Интернет, докато са в движение. Необходимостта от различни възможности за гледане, съобразени с постоянно променящия се начин на живот, водят до тенденцията топ мениджъри да гледат все повече телевизионно съдържание през лаптопи, настолни компютри и мобилни устройства. Изследването, проведено сред онлайн аудиторията на CNN, показва също, че бизнес лидерите споделят създадено от потребители видео съдържание повече от всякога.

56% от респондентите, разполагащи с мобилен Интернет, гледат онлайн съдържание в движение през мобилно устройство или безжична LAN връзка. Тази тенденция говори за нарастващия брой потребители с високи доходи, които ползват Интернет извън дома или офиса.

Три четвърти (73%) от онлайн публиката на CNN в глобален мащаб споделя създадено от потребителите видео съдържание. Всъщност 66% от хората над 45 г. споделят потребителско видео съдържание, разбивайки мита, че това е занимание, подходящо за младежите. Близо една трета (29%) от участниците в проучването записват видео клипове на мобилния си телефон. В синхрон с бързото разпространение на гражданската журналистика, а вероятно и в отговор на увеличаващия се брой социални платформи, които позволяват видео обмен, 16% от респондентите споделят потребителско видео съдържание.

67% от изследваните казват, че през последните 3-4 години все по-често са гледали телевизия от компютър (настолен или лаптоп), а почти една четвърт (23%) споделят, че за същия период времето, през което са гледали телевизия от мобилни устройства, се е увеличило. Като основни причини за гледането на телевизия от компютър са посочени необходимостта от гъвкавост и мобилност (71%) и желанието да се види изпуснато съдържание (51%).

Корпоративните уебсайтове са най-честата онлайн дестинация за участниците в изследването, които гледат телевизионно съдържание онлайн. Медийните сайтове (60%) са предпочитан канал за гледане на телевизия онлайн. Следващи по популярност са медийните секции в сайтовете за видео обмен като YouTube (13%).

Телевизионният приемник остава най-популярното устройство за гледане сред зрителите на CNN по света. 35% прекарват пред телевизионния екран повече от 10 часа седмично, докато времето на гледане на телевизионно съдържание на компютъра е значително по-малко (9%), както и на мобилните устройства (5%), сочи изследването.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 10.09   1588 г. – В Англия се завръща третата морска експедиция обиколила света, начело с Томас Кавендиш. 1611 г. – Въстание в Янина. 1627 г. – Започва обсадата...