Почина най-възрастният мъж в историята 1

12.06.2013 | 11:36
по статията работи: Георги Георгиев
Хранете се леко, за да живеете дълго, е посланието, което дълголетникът остави след себе си
Почина най-възрастният мъж в историята

Японец, официално признат за най-възрастният жив човек в света, и най-старият мъж в историята, почина на 116 години, съобщиха местни източници, цитирани от „Би Би Си“.

Джироемон Кимура е починал поради естествени причини в болница в Киото. През миналия декември японецът бе официално признат от рекордите на Гинес за най-възрастният мъж в писаната история на човечеството.

Кимура оставя след себе си седем деца, 14 внука, 25 правнука и 13 пра-правнука. Той е роден на 19 април 1897 г. През същата година са родени американската авиаторка Амелия Еърхарт, Папа Павел VI и мафиотския бос Лъки Лучано.

През дългия си живот Кимура работи 40 години в местната пощенска станция до пенсионирането си, след което се занимава със земеделие до 90-годишна възраст.

Каква е тайната на дълголетието на Кимура? Според самия него тя е в приемането на лека храна в умерени количества. Освен това японецът е имал невероятно силна воля за живот. Той е бил убеден, че живее правилно и добре, коментира неговият племенникът Тамотцу Мияке. Неговата гледачка – пла-племенницата му Аико споделя, че пръст в дълголетието на Кимура има и неговото позитивно отношение към нещата.

В крайна сметка, както споделя самия Кимура в интервю за 115-я си рожден ден, и той не бил сигурен как е успял да живее толкова дълго. „Може би е благодарение на слънцето над мен. Винаги гледам нагоре към небето, такъв съм си аз“.

След смъртта на Кимура титлата най-възрастен човек на света вероятно ще бъде отново на жител на Страната на изгряващото слънце – 115-годишната Мисао Окава, която в момента е считана за най-старата жена.

Най-възрастният човек в историята, чиито години са доказани, е французойката Жан Калман, която умира на 122 години.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
2.11/11
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Kora Liefie 21.07.2013 | 19:59
"Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани."Ами ето коментирам.Аз пиша на кирилица,но вие си редактирайте статията,защото е пълна с грешки.Неграмотността ви е очевадна и дразнеща!!!
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...