Пощенска банка на среща с бизнеса в Силистра и Търговище

03.09.2015 | 17:40
по статията работи: econ.bg
Ръст в оборота на фирмите и увеличение на инвестициите в българската икономика
Пощенска банка на среща с бизнеса в Силистра и Търговище

Пощенска банка беше домакин в Силистра и Търговище на конференция „Пощенска банка среща бизнеса“. Двете събития се проведоха на 1 и 2 септември съвместно с Industry Watch, а поканени да присъстват бяха предприемачи от малкия и среден бизнес, корпоративни клиенти и партньори на банката в региона. Официални гости на събитието в Силистра бяха кметът д-р Юлиян Найденов и областният управител Стоян Бонев.

По време на срещата експертите на Пощенска банка представиха възможности за фирмено финансиране по програма „Напред“. С нея финансовата институция подкрепя микро, малки и средни предприятия в страната с кредити на стойност 30 млн. лв., които са с по-ниски такси и по-ниски лихвени нива от стандартните на пазара. Максималният размер на заемите е 3 млн. лева. Благодарение на новата кредитна линия в сътрудничество с Българската банка за развитие, компаниите могат да получат финансиране, за да се развиват, да създават нови работни места, както и да подпомагат растежа на българската икономика. С това Пощенска банка за пореден път доказа желанието и готовността си да бъде стратегически партньор на малкия и среден бизнес в страната.

Според данни, представени от икономиста Лъчезар Богданов, за 12-месечния период юни 2014 – юни 2015 г. заетостта в Търговище се е стабилизирала, достигайки ръст от 27.8% в сравнение със загубените 3.7 хил. работни места по време на кризата. От своя страна фирмите в област Търговище отбелязват цели 61% ръст на оборота през 2014 г. спрямо началото на 2009 г. на фона на 53% ръст за бизнес оборота в Силистра. Благодарение на все по-изгодните и подобряващи се условия в сектора от 2010 г. насам, инвестициите в двата региона също нарастват, като вече достигат стойностите от предкризисното си равнище. Това оправдава високите очаквания на бизнеса за постепенно подобряване и стабилизиране на икономическия сектор в страната.

На конференцията стана ясно, че Търговище и Силистра заемат водещи позиции в няколко сектора – земеделие, производство на дървен материал и изделия, на машини и оборудване, на облекло, транспорт, както и складиране и пощи. В двата региона работят относително повече машинни оператори и монтажници в сравнение със средното в страната.

Пощенска банка разбира предизвикателството на българските предприемачи и затова развива клонова мрежа и от специализирани центрове, като от края на миналата година на територията на цялата страна са отворили врати нови 10 центъра „Банкиране малък бизнес“.  

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 05.06   70 г. – Тит Флавий Веспасиан и предвожданите от него римски легиони пробиват средната стена на Йерусалим в Обсадата на Йерусалим. 1305 г. – Бертран де Го е...