По-малко документи ще се изискват за разрешения по Закона за хазарта

30.03.2011 | 12:41
по статията работи:
Tаксата за издаване на разрешения за организиране на хазартни игри в казина и игрални зали се обвързва с броя на игралните съоръжения
По-малко документи ще се изискват за разрешения по Закона за хазарта

Правителството одобри промени в Наредбата за необходимите документи за издаване на разрешения по Закона за хазарта, в Тарифата за таксите, които се събират по същия закон, и в Наредбата за правилата, начините, техническите способи и изискванията за измерване на отстоянието на игрална зала и казино от основно или средно училище или казарма. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

Промените са в изпълнение на мерките за облекчаване на административната тежест за бизнеса. С тях се намалява броят на изискваните документи за издаване на разрешения за организиране на различни видове хазартни игри, на производство, разпространение, внос, сервиз и поддръжка на игрални съоръжения за хазартна дейност, както и за промени в тези разрешения. Информацията ще се събира по служебен път.

Допълнително в Наредбата са конкретизирани документите, необходими за изясняване произхода на средствата за капитала, имотното и финансовото състояние на лицата, за които това се изисква по Закона за хазарта.

Промените в Тарифата за таксите, които се събират по Закона за хазарта, са свързани с отпадане на таксата за закупуване на образци на искания и приложенията към тях. Предвижда се свободен достъп до тези образци чрез интернет страницата на Държавната комисия по хазарта.

Друга част от направените промени е свързана с обвързването на таксата за издаване на разрешения за организиране на хазартни игри в казина и игрални зали с броя на игралните съоръжения. Въвежда се нова такса - за разглеждане на искане за промени в броя/адресите на пунктовете за приемане на залози и изплащане на печалби (100 лв. за откриване на пункт и 50 лв. за закриване).

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 17.06   1631 г. – Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, азиатският владетел Шах Джахан, построява за 17 години двореца гробница Тадж Махал (дн....