По-сигурен ток по празниците

19.12.2011 | 15:30
по статията работи:
Ремонтират съоръженията на Е.ОН за 300 000 лв.
По-сигурен ток по празниците

Ремонти за 300 000 лв. за последните 6 месеца са извършили от Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) за електроразпределителното дружество Е.ОН. Това съобщиха от предприятието. По-важните от тях са за подстанциите Варна Изток (осигуряваща ток за центъра на града) и Велико Търново (осигуряваща ток на близо 80 000 души). Аварийните ремонти са извършени само за 1 седмица. Всеки един от тях е на стойност около 60 000 лв. Навременните ремонти правят електросъоръженията по-надеждни и осигуряват по-високо качество на електропреносната мрежа. Това означава, че токът по празниците, когато традиционно ел. мрежата се претоварва, ще е по-сигурен и вероятността от прекъсвания е по-малка.

"За да стигне електричеството до потребителите, е нужна инфраструктура. Когато тя не е достатъчно надеждна, токът спира - независимо дали се произвежда достатъчно, или не. Профилактиката на преносната и разпределителната инфраструктура са поне толкова важни, колкото и самото производство на ток", поясняват от ЦЕРБ. За последните 2 години дружеството е проверило 22 трансформатора на енергийния гигант, който наскоро беше купен от чешката компания Енерго-Про. Именно по време на диагностиката им се установява, че 2 от тях са в предаварийно състояние.

По данни на ЦЕРБ поръчките за ремонти на електроразпределителните дружества са се увеличили с 30 % през последната година. Това включва най-вече по-честата профилактика на трансформатори и други машини, които осигуряват електричество в различните райони на страната. От електроразпределителните дружества у нас отчитат намаляване на броя на регистрираните през празничните почивни дни аварии с всяка изминала година.

Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ) е най-голямото предприятие за диагностика, ремонт и поддръжка на електрически машини и съоръжения у нас и на Балканите. Има всички български и европейски сертификати за качество и безопасни условия на труд. Работи по проекти на AES, НЕК ЕАД, ЕСО, Е.ОН, ЧЕЗ Разпределение, Мини Марица Изток ЕАД, Лукойл, БДЖ, Свилоза, Public Power Corporation S.A. (националната електрическа компания на Гърция), Energo Pro Чехия , МЕТКА Гърция , ЕЛЕМ Македония и др. Осигурява заетост на над 160 души.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
На Гергьовден: - Георги, не пи ли достатъчно??? - Трай и сипвай, че трябва да се прибирам вкъщи да се боря с ламята...
На този ден 20.01   1320 г. – Херцог Владислав I става крал на Полша. 1600 г. – Светата инквизиция признава Джордано Бруно за еретик. 1841 г. – Китай отстъпва Хонконг на...