Правителството подпомага голям инвестиционен проект в Русе

11.12.2013 | 14:15
по статията работи: Момчил Лалев
С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 232 работни места
Правителството подпомага голям инвестиционен проект в Русе

Правителството ще подпомогне финансирането на голям инвестиционен проект на община Русе, съобщават от правителствената пресслужба.

Проектът включва изграждането на елементи на общинската ВиК структура – уличен канал, отвеждащ отпадъчните води от имота, върху който ще се изгражда завод за производство на електронни и механични части за автомобилната индустрия, до най-близката ревизионна шахта от канализационната мрежа на Индустриален парк – Русе, и предоставя 289 620 лв. от бюджета на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), което е стойността на необходимите строително-монтажни работи. Одобрен беше и проект на договор с „ВИТТЕ Аутомотив България” ЕООД за строителството на завода.

Проектът на дружеството е сертифициран като инвестиция клас А. Нейната стойност е 7,51 млн. лв., като до момента са вложени над 2 млн. лв. От компанията очакват реалните вложения да надхвърлят 10 млн. лв.

Срокът за изграждането на завода е октомври 2015 г. Проектът предвижда във високотехнологичното предприятие до новия индустриален парк на Русе да се извършват инженеринг, производство и логистика на затварящи и заключващи електронни и механични системи.

Ще се сглобяват изделията на „ВИТТЕ Аутомотив” ГмбХ, ще функционира център за изследване и развитие на производството на електронни, електромеханични и механични части за автомобили и логистичен център за обслужване на специализираните пазари в Унгария, Румъния, Турция и Сърбия.

С реализацията на проекта ще бъдат създадени нови 232 работни места, като трудовите възнаграждения ще бъдат по-високи от средното за страната в тази икономическа дейност.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 22.09   1499 – Между Австрия и Швейцария е сключен мирен договор, с което се слага край на Австрийско-швейцарската война и е призната независимостта на Швейцария. 1792...