Правят мащабна реконструкция на бургаския стадион "Лазур"

02.06.2009 | 17:22
по статията работи:
Ще има нови зали за кетъринг и обслужване на гостите, ще бъде оптимизирана системата за озвучаване и информация на стадиона
Правят мащабна реконструкция на бургаския стадион "Лазур"

Строителни екипи започнаха работа по мащабно преустройство на стадион „Лазур". В продължение на месец ще бъде обновена изцяло официалната ложа, в която ще бъдат монтирани "рекаро" седалки тип. Ще има нови зали за кетъринг и обслужване на гостите, ще бъде оптимизирана системата за озвучаване и информация на стадиона.

Предвижда се да бъде подобрена зоната за работа на медиите, като ще бъде изградена още по-функционална микс зона и ще се осъвременят работните места в кабините за радио и телевизионни предавания, съобщи BurgasInfo. com. Ще бъдат изцяло подменени седалките във всички сектори на стадиона, ще се освежат зоните за сигурност и секторът за гости. 

Едновременно с това ще бъдат обновени и пространствата около стадиона, ще бъдат обозначени нови места за паркиране, ще бъде променен цялостният облик на спортното съоръжение, както отвън, така и отвътре, така че комплекса да затвърди имиджа си на най-модерният стадион в страната ни. Повод за това становище дава и завършилата проверка от страна на емисари от Европейската футболна централа (UEFA), които направиха основен оглед на стадиона. Те дадоха отлична оценка на всички негови комуникации, включващи условията за работа на отбори, футболисти, треньори по време на футболните срещи и извън тях. Зрителските места и обслужването на феновете по време на двубоите също са оценени високо. В това отношение не правят изключение и оценките за работата на длъжностните лица и журналистите, които са пряко ангажирани с отразяването на събитията на терена.

Самото тревно покритие получи най-висока оценка. Като цяло стадионът е оценен високо от представителите на UEFA и на него могат да се играят мачове от турнира "Лига Европа".

Цялостната реконструкция на спортното съоръжение трябва да приключи преди началото на срещите на българските представители в евротурнира, или до началото на юли. Както вече стана ясно отборът на „Черно море" е заявил за домакинските си срещи от "Лига Европа" на стадиона в Бургас.

Тържественото откриване на изцяло реконструираното и обновено спортно съоръжение ще бъде на 1 август, когато е предвидено да се състои официалното представяне на отбора на „Черноморец - Бургас" за новия сезон 2009 - 2010. Все още не е ясен съперникът на „акулите" за този двубой, но според мениджъра Красимир Балъков, това ще е отбор, който ще предизвика подчертан интерес сред привържениците на футбола от Бургас и страната, а самото събитие има всички шансове да се превърне в истински празник за града и неговите гости.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...