Президентът Първанов припомни за необходимостта от референдум за членство в ЕС

22.10.2004 | 11:32
по статията работи: econ.bg
Новите закони не трябва да спират изпълнението на бюджета

 

Президентът Георги Първанов припомни мнението си за необходимост от провеждането на референдум за членството ни в ЕС по време на откриването на Национален иновационен форум. Според Георги Първанов все повече представители на правителственото мнозинство и на част от опозицията приемат необходимостта от провеждането на такъв референдум.

Аз продължавам да смятам, че най-доброто време за провеждането му е между парламентарните и президентските избори, така, че провеждането му да не се влияе от тясно партийни дебати, които биха могли да се проведат в контекста на съответните избори.

Относно датата за провеждането на парламентарните избори Георги Първанов заяви, че би се радвал, ако всички парламентарни партии се произнесат позитивно за необходимост от максимално изтегляне на датата на изборите, съобразено със закона.

По време на откриване на форума Г. Първанов заяви, че новата политика и новите цели, свързани с членството на България в ЕС трябва да бъдат широко обсъдени и възприети от българската общественост и това ще бъде един от основните положителни резултати на референдум за членство на България в ЕС.

Президентът Първанов изрази своето притеснение от състоянието на парламента от това, че много инициативи на правителственото мнозинство или са бламирани или са силно променени. Георги Първанов смята, че в един момент някой трябва да направи равносметка за това доколко е възможно и изпълнима финансовата и икономическа политика на правителството при това развитие на нещата около приемането на съответните закони.

Помолен да коментира проектобюджета за 2005 година на правителството, Георги Първанов заяви, че президентът се произнася по тази тема след приемането на бюджета. Много е важно наистина да бъдат приети данъчни закони, които да бъдат стимули за икономиката и развитието на производството, но в същото време да не блокират изпълнението на бюджета, каза Георги Първанов.

Това съобщиха от БГНЕС за ECON.BG

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 27.09   1529 г. – Започва Обсадата на Виена, след като Сюлейман I напада града. 1540 г. – Папа Павел III узаконява, създадения шест години по-рано от Игнаций Лойола,...