Президентът Първанов ще участва в среща на високо равнище на Съвета на Европа

16.05.2005 | 10:05
по статията работи: econ.bg
Предвижда се в края на двудневния форум да бъдат подписани декларация и план за действие на Съвета на Европа

 

Президентът Георги Първанов ще участва днес в Третата среща на най-високо равнище на Съвета на Европа във Варшава, Полша.

На форума, който ще продължи днес и утре са поканени държавни и правителствени ръководители от всичките 46 страни-членки на най-старата европейска организация.

Ще бъдат дискутирани три основни теми: европейски ценности, европейско единство; предизвикателствата пред европейското общество; новата европейска архитектура. Като резултат от срещата ще бъде приета съвместна декларация на ръководителите на държавите-членки на Съвета на Европа.

Президентът Георги Първанов ще проведе във Варшава двустранни срещи с президента на Конфедерация Швейцария Самуел Шмид, президента на Грузия Михаил Саакашвили и президента на Чешката република Вацлав Клаус, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Срещата се провежда при изключителни мерки за сигурност. В полската столица са разположени около 10 000 полицаи. Въздушното пространство над града е затворено в радиус от 80 км.

За днес е планирана демонстрация на няколкостотин антиглобалисти в близост до кралския замък, където ще се проведе срещата.

Предвижда се в края на двудневния форум да бъдат подписани декларация и план за действие на Съвета на Европа./Източник: БГНЕС; Дарик Радио

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...