Преизбирането на Обама не е гарантирано, заяви Белият дом

18.05.2011 | 13:22
по статията работи:
Що се отнася до предстоящите избори, той не приема за дадено абсолютно нищо, заяви говорителят на Обама Джей Карни
Преизбирането на Обама не е гарантирано, заяви Белият дом

Белият дом заяви, че преизбирането на Барак Обама не е гарантирано, след като по-рано държавния секретар Хилари Клинтън каза шеговито, че американският президент й споделил, че осем години на власт са му достатъчно, съобщиха ДПА и АП, цитирана от БТА.

"Огромният брой предизвикателства, пред които се изправя страната, сега отнемат почти цялото му време. Но що се отнася до предстоящите избори, той не приема за дадено абсолютно нищо", заяви говорителят на Обама Джей Карни. Клинтън каза вчера в реч, че тя и президентът често се чудят на авторитарни лидери, които искат да останат на власт с десетилетия.

"Знаете ли, президентът Обама и аз много се смеем, защото си имаме работа с тези лидери, които са там от 10, 20, 30, 40 години. И двамата с него се споглеждаме и си казваме "Боже мой, можеш ли да си представиш?", заяви държавният секретар. "Президентът ми каза онзи ден "Ще спечеля преизбиране и после край", заяви тя, което предизвика смях сред публиката. Белият дом изрази увереност, че Обама ще победи на президентските избори догодина, въпреки че рейтингът му показва колебания.

"Той много добре разбира, че живеем в доста конкурентна политическа среда. Затова когато дойде времето, ще се постарае да бъде преизбран", заяви Карни в отговор на въпрос за изказването на Клинтън.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 24.09   622 г. – Мохамед и неговите последователи завършват своята хиджра от Мека до Медина, за да избегнат религиозни гонения. 1689 г. – Български доброволци участват...